U sklopu projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“ Ekopak poduzima dodatne aktivnosti kako bi se što veći procenat staklenog ambalažnog otpada izdvojio i bio upućen na reciklažu. Tako su ugostiteljskim objektima u Općini Konjic isporučene posebne posude za odlaganje staklene ambalaže, kao i brendirane kecelje za konobare. Također, u cilju što boljeg informisanja javnosti u ugostiteljskim objektima su postavljani i informativni plakati.

Ovim putem Ekopak je pozvao sve građane u Konjicu da odvajaju  stakleni ambalažni otpad i kako bi i na ovaj način doprinijeli razvoju svoje općine kao mjesta ugodnog življenja u kojem postupanje sa otpadom zauzima važno mjesto.  Svi koji se žele informisati o  projektu i načinu odvajanja ambalažnog staklenog otpada, informacije mogu dobiti  kroz promotivne materijale koji su postavljeni na oglasnim tablama, javnim institucijama i ugostiteljskim objektima, kao i u programu Radio Konjica.

Podsjećamo, Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj „Naled“ iz Srbije su u saradnji sa operaterima sistema „Sekopak“ iz Srbije, „Pakomak“ iz Sjeverne Makedonije i „Ekopak“ iz Bosne i Hercegovine, kao i Asocijacijom za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, te Zajednicom jedinica lokalne samouprave ZELS, pokrenuli regionalni projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, koji će se u Bosni i Hercegovini realizovati u Gradu Bihaću, te općinama Novi Travnik, Konjic i Ilidža, a jedan od ciljeva je povećati stopu reciklaže staklene ambalaže u ovim općinama za 20%.