Sarajevo, 09.09.2018. - S ciljem promocije zdravih životnih navika održana je društveno odgovorna utrka "Djevojke na trčanju", koja se održala na dionici od SCC centra do kraja Vilsonovog šetališta. U sklopu važnih životnih navika je svakako i briga o okolišu i zdravoj životnoj sredini.

Na događaju je zabilježeno više od 850 učesnika uključujući i djecu koja su učestvovala na dječijoj utrci, a odlična atmosfera i pozitivan sportski duh su doprinijeli slanju poruke o važnosti ekološke osviještenosti i reciklaže ambalažnog otpada. Već tradicionalno petu godinu zaredom, Ekopak podržava organizaciju ovog događaja, na kojem su postavljeni setovi kanti za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada od grickalica i osvježavajućih pića. Na taj način, učesnici i posjetioci su učestvovali u reciklaži te je sav prikupljeni ambalažni otpad transportovan na proces obrade i pripreme za reciklažu.

Povezana vijest: https://www.klix.ba/lifestyle/vise-od-850-djevojaka-i-djece-trcalo-u-sarajevu-za-promociju-zdravih-navika/180909041