BS EN
  • GDJE DRUGI VIDE OTPAD MI VIDIMO KORISNU SIROVINU
  • Ekopak je prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini

  • Ekopak je pionir u Bosni i Hercegovini u procesu uspostave i razvoja sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom

  • Ekopak su osnovale vodeće internacionalne, regionalne i domaće kompanije

  • Rad Ekopaka je zasnovan na najboljim EU praksama, ali i na visokim standardima poslovanja u skladu sa standardima osnivača

  • Ekopak preuzima odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za sve proizvođače, uvoznike, distributere i trgovce po najnižim održivim troškovima i za dobrobit cijele zajednice

  • Princip rada Ekopaka je jednak tretman za sve - ni osnivači Ekopaka nemaju poseban status

  • Zaposlenici Ekopaka svoje zadatke obavljaju stručno, odgovorno, profesionalno, transparentno, po visokim etičkim normama i u skladu sa svim zakonskim obavezama

  • Ekopak je 32. član krovne evropske organizacije operatera sistema PRO EUROPE čije je sjedište u Briselu

Projekti

26 06.14.

Uspostava sistema odvojenog prikupljanja ambalažnog otpada u Kladnju

Danas je u zgradi Operative JP „Komunalac“ u Kladnju Ekopak uručio potrebnu infrastrukturu za uspostavljanje sistema odvojenog prikupljanja ambalažnog otpada u ovoj općini.

Ceremoniji primopredaje infrastrukture prisustvovali su gosp. Jusuf Čavkunović, načelnik Općine Kladanj, gđa Suvada Kavazović, direktorica JP „Komunalac“ Kladanj i Amela Hrbat, direktorica Ekopaka.

Obezbjeđeni su kontejneri od 1.100 l za uspostavu dva eko-otoka, kojima će se prikupljati sve vrste ambalažnog otpada: plastika, višeslojni materijali, papir, staklo i metali. Takođe je za sve obrazovne i javne institucije sa područja Općine Kladanj nabavljeno 40 kanti za selekciju ambalažnog otpada, kao i 120 komada korpica za selekciju ambalažnog otpada u učionicama svih škola.

Sa ciljem uspostavljanja održivog sistema upravljanja ambalažnim otpadom u općini Kladanj, Ekopak je, uz Vladu Japana, početkom ove godine sufinansirao nabavku dva specijalna vozila za odvoz ambalažnog otpada.

Općina Kladanj je jedna od općina FBiH koja je pogođena nedavnim poplavama i klizištima, te će donirana infrastruktura od strane Ekopaka pomoći u procesu normalizacije i unaprijeđenja upravljanja otpadom u Općini, te  saniranju posljedica prirodne katastrofe.

Takođe je Ekopak u protekloj školskoj godini uspješno realizovao edukativni projekat „Osmijeh Planete je u tvojim rukama“ u kojem je učestvovalo više od 400 učenika sa područja Općine Kladanj. Nakon okončanih edukativnih radionica je organizovan i kviz u natjecanju u stečenom znanju, a najbolji učenici su od Ekopaka dobili vrijedne nagrade.

7k.JPG
5k.JPG
6k.JPG
4k.JPG
3k.JPG
2k.JPG
1k.JPG

Arhiva