Protekli vikend u Sarajevu je održana prva "Kids Kinđurijada", maskenbal namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta. 

 Ova jedinstvena zabava pod maskama je sarajevskim osnovcima ponudila i mogućnost učešća u različitim edukativnim i zabavnim radionicama: crtanja, izrade maski, plesa, DJ-inga i radio radionici.

Ekopak je sa zadovoljstvom pružio podršku prvoj "Kids Kinđurijadi", te je svim prisutnim mališanima omogućio da kroz radionicu izrade maski i kostima vide kako se ambalaža može kreativno iskoristiti. Naime, eko-aktivisti iz NVO-a Ekotim  i modni produkt dizajneri su u kutku Ekopaka pomagali najmlađim posjetiocima da zajedno kreiraju i izrade  interesantne maske i kostime od ambalaže klijenata Ekopaka, a za autore najkreativnijih Ekopak je obezbijedio interesantne nagrade.

U okviru svojih aktivnosti uspostave sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u Federaciji BiH, Ekopak podržava projekte koji imaju za cilj promovisanje reciklaže i iskorištenja ambalažnog otpada kao novog pristupa otpadu i ukazati da ambalažu, nakon što se proizvod potroši, ne treba odbacivati, već usmjeriti u proces reciklaže ili ponovnog iskorištenja čime joj se daje nova vrijednost.

Tokom same manifestacije je prikupljeno i predato na reciklažu 50 kg ambalažnog otpada od papira i kartona, te 25 kg PET-a.