Ekopak i JKP Komrad Bihać učestvuju na ovogodišnjem sajmu EKOBIS u Bihaću.

Ovaj sajam, koji se tradicionalno održava u srcu Unsko-sanskog kantona, okuplja učesnike iz oblasti ekologije, komunalnih usluga, energetike i održivog razvoja, te predstavlja odličnu platformu za razmjenu ideja i predstavljanje inovativnih rješenja.

Cilj učešća Ekopaka i JKP Komrad na sajmu je podizanje svijesti o važnosti pravilnog upravljanja ambalažnim otpadom, te edukacija stanovništva o načinima razvrstavanja i reciklaže ambalaže. Ekopak, kao pionir u ovoj oblasti u BiH, nastavlja sa provođenjem aktivnosti koje doprinose očuvanju okoliša i implementaciji najviših standarda u sferi upravljanja ambalažnim otpadom.

Posjetioci sajma imat će priliku da na zajedničkom štandu Ekopaka i JKP Komrad dobiju detaljne informacije o procesu reciklaže, načinima pravilnog razvrstavanja otpada, te važnosti smanjenja ambalažnog otpada u svakodnevnom životu. Očekujemo da će kroz naš angažman biti osviješteno što više građana o značaju zaštite okoliša i doprinosu koji svako od nas može dati.

„Zajedno sa JKP Komrad i našim partnerima, radimo na podizanju svijesti o važnosti reciklaže ambalažnog otpada, čime direktno doprinosimo očuvanju prirodnih resursa i boljoj kvaliteti života svih građana Bosne i Hercegovine,“ naveli su iz Ekopaka.

Ekopak i JKP Komrad pozivaju sve posjetioce sajma EKOBIS da posjete naš štand i aktivno se uključe u razgovore o održivom razvoju i zaštiti okoliša.