Danas je u krugu KJKP-a Rad Sarajevo održana primopredaja brendiranih posuda za odlaganje staklene ambalaže, kao i vreća za odlaganje staklene ambalaže namijenjenih za korištenje tokom Sarajevo Film Festivala.

Ekopak, vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini, je u cilju efikasnijeg sakupljanja staklene ambalaže, nabavio i predao KJKP-u Rad 30 komada brendiranih kanti.

Ove kante će značajno doprinijeti unapređenju reciklažnog procesa u Sarajevu, omogućavajući  odlaganje staklene ambalaže na odgovarajući način.

Također, u okviru priprema za Sarajevo Film Festival, Ekopak je osigurao i posebne vreće za staklenu ambalažu. Ove vreće će biti korištene tokom trajanja festivala, što će omogućiti da se u ovom periodu što veće količine ambalažnog otpada odvoje i pripreme za reciklažu, a što manje da budu odložene na deponiji Smiljevići.

Ova aktivnost predstavlja još jedan korak ka razvoju sistema reciklaže te doprinosi podizanju svijesti javnosti o važnosti reciklaže ambalažnog otpada i doprinosa u očuvanja okoliša.