Ekipa BHT1 posjetila je Ekopak kako bi razgovarali sa direktoricom Amelom Hrbat o prikupljanju i recikliranju ambalažnog otpada tokom Sarajevo film festivala.

Ove godine, kao i prethodnih, Ekopak će pružiti podršku Coca-Coli u prikupljanju ambalažnog otpada tokom ovog jednog od najznačajnijih kulturnih događaja u regiji.

Naime, Ekopak ima važnu ulogu u realizaciji projekta "Recikliraj me. Pokloni mi novi život.", kojim je planirano postavljanje posebnih kontejnera na najprometnijim lokacijama u centru Sarajeva, kako bi mnogobrojni posjetioci našeg glavnog grada imali priliku odložiti svoj ambalažni otpad na okolišno odgovoran način. 

Ekipa BHT1 se posebno interesovala za planove vezane za prikupljanje ambalažnog otpada, te su u razgovoru sa direktoricom Hrbat saznali da je partner Ekopaka KJKP Rad Sarajevo zadužen da ambalažni otpad koji će građani i posjetioci Sarajeva odlagati u posebne kontejnere transportovati na sortirnicu Smiljevići, gdje će biti razvrstan po vrstama: plastika, papir, metal i staklo, a Ekopak će se pobrinuti da sve ove količine završe na reciklaži.

 Osim Coca-Colinih kontejnera, Ekopak i KJKP Rad Sarajevo će posebnu pažnju posvetiti prikupljanju staklenog ambalažnog otpada iz ugostiteljskih objekata, za šta je Ekopak obezbjedio posebne kese i kante.