Nakon uspješno realizovanih događaja u FIS Vitezu, SCC-u i Importanne Centru u Sarajevu, Ekopak je nastavio sa serijom promocija Zelene tačke. Ovog puta, družili smo se sa potrošačima Konzuma u Mepas Mall-u u Mostaru.

Promocija je i ovoga puta privukla pažnju javnosti, a prisutni su imali priliku učiti značenje i značaj Zelene tačke i doprinos pojedinaca u sistemu reciklaže.

Podršku ovom događaju pružile su renomirane kompanije Coca-Cola, Nestle, Fino, Ledo, Royal Food i Orbico, koje su ambalažu svojih proizvoda označavale ovim prestižnim znakom, komunicirajući na taj način opredijeljenost da kroz princip “produžene odgovornosti proizvođača” finansiraju razvoj sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.

Naša želja je bila da sve kompanije koje na tržište Bosne i Hercegovine stavljaju proizvode upakovane u ambalažu slijede njihov primjer, a da se potrošači kod kupovine proizvoda opredjeljuju za one koji imaju oznaku Zelene tačke, jer na taj način i sami doprinose razvoju sistema reciklaže.

Događaj je bio ispunjen različitim aktivnostima namijenjenim svima - od edukativnih prezentacija do zabavnih interaktivnih štandova. Djeca su imala priliku slikati se sa simpatičnim maskotom Zekopak, dok su roditelji mogli dobiti korisne savjete o tome kako pravilno sortirati ambalažni otpad.

Hvala svima koji su prisustvovali i podržali ovaj događaj. Nastavljamo zajedno graditi svijet koji će biti bolje mjesto za sve nas.

Sljedeća promocija Zelene tačke će se održati u Banja Luci, 13. aprila, u Tržnom centru Borik u Mercatoru. Vidimo se tamo!