U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine održan je događaj pod nazivom „HELPing Hands“, koji je organizirala njemačka nevladina organizacija HELP.

Na događaju „HELPing Hands“, koji je okupio nekoliko startupova iz cijele BiH, HELP je promovirao poduzetničke pothvate koje je podržao u pokretanju njihovih biznisa.

Ekopak se pridružio ovom događaju pruživši podršku i osiguravši nekoliko setova kanti za odvajanje ambalažnog otpada, posebno papira i plastike. Spremljeni ambalažni otpad bit će preusmjeren na reciklažu.

Predstavnici HELP-a ističu važnost ovog segmenta, s obzirom na zelenu tranziciju koju provode u svom radu. U sklopu ove inicijative, u suradnji s Ekopakom, planiraju provesti niz projekata vezanih za upravljanje ambalažnim otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine u narednom razdoblju.

HELP, koji je prisutan u BiH od 1995. godine, posvećen je podršci stanovništvu ove zemlje kroz socio-ekonomski razvoj, humanitarnu pomoć u poslijeratnim godinama te je trenutno fokusiran na zaštitu okoliša i podršku malim lokalnim startupima. Više o njihovom radu možete pronaći na njihovoj web stranici: HELP Bosnia and Herzegovina https://help.org.ba/