U sklopu unapređenja projekta "Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu," Ekopak je uručio kante za prikupljanje staklenog i plastičnog ambalažnog otpada za dva najveća hotela u Općini Ilidža. Hoteli Hills i Hollywood, koji imaju značajne količine ambalažnog otpada, s obzirom na velik broj gostiju i posjetitelja tokom cijele godine, prepoznali su važnost recikliranja ambalažnog otpada i rado su se odazvali našoj akciji.

S druge strane, KJKP Rad Sarajevo se također pridružio ovoj inicijativi obezbjeđujući kontejnere za prikupljanje staklenog i plastičnog ambalažnog otpada. Ovim gestom, hotelima Hills i Hollywood su stavljeni na raspolaganje moderni eko-otoci za odlaganje ove dvije vrste ambalažnog otpada.

Ova akcija predstavlja nastavak realizacije velikog regionalnog projekta "Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu," kojem se Ekopak pridružio 2019. godine, s ciljem unapređenja recikliranja i upravljanja staklenom ambalažom u našoj zemlji. U okviru ovog projekta, Ekopak je finansirao nabavku i postavljanje 50 specijalnih zvona za prikupljanje staklene ambalaže u Općini Ilidža.

U Ekopaku su izrazili zadovoljstvo ovom inicijativom i istakli da je ovo samo jedan od mnogih koraka koje Ekopak planira poduzeti kako bi unaprijedili sistem reciklaže u FBiH. "Ovakve inicijative su važne za poticanje svih građana, uključujući i privredne subjekte kao sto su Hollywood i Hills da sudjeluju u reciklaži ambalažnog otpada i daju svoj doprinos razvoju sistema reciklaže u našoj zemlji," poručuju iz Ekopaka.