Dugogodišnji klijent Ekopaka, kompanija Molson Coors proteklog je  vikenda organizirala svoj tradicionalni obiteljski dan. Ove godine su u saradnji sa Ekopakom akcenat stavili na  okolišnu svijest zaposlenika i njihove djece koji su zajedno učili o važnosti pravilnog postupanja s ambalažnim otpadom.

Ekopak je pripremio sadržajnu edukativnu radionicu, prilagođenu djeci svih uzrasta. Tokom radionice, mališani su saznali kako se pravilno odvaja ambalažni otpad i zašto je recikliranje tako važno za okoliš. Kroz praktičan rad, djeca su stvarala korisne predmete od reciklabilnog materijala, što im je omogućilo da bolje razumiju kako se stvari mogu ponovno koristiti umjesto da završe na odlagalištu.

Najkreativniji radovi su nagrađeni priručnicima o reciklaži prilagođenim djeci i diplomama, što je dodatno potaknulo djecu da se angažiraju u kreativnim radionicama.

Posebno veselo i inspirirajuće bilo je druženje smaskotom Zekopak. Zekopak je animirao djecu, plesao s njima i stvarao veselo ozračje. Osim što su se zabavljali, djeca su imala priliku postavljati pitanja o reciklaži, i tako proširili svoje znanje iz ove značajne oblasti.