U svrhu naglašavanja važnosti unapređenja sistema za recikliranje i edukacije građanstva, Ekopak redovno učestvuje na različitim privrednim, kulturnim i sportskim manifestacijama. Tako je bilo i ovog puta, kada je Ekopak u saradnji sa JKP Komus d.o.o., prisustvovao prestižnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023 u Gračanici.

Ova značajna manifestacija, koja se održavala od 20. do 23. septembra, okupila je više od 100 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Tokom trajanja sajma, naši predstavnici su aktivno učestvovali u događajima i ostvarili dragocene kontakte sa izlagačima. Promovisali smo odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom i podstakli privredne subjekte da ispune svoje zakonske obaveze. Također smo dijelili naše iskustvo i informacije sa građanima koji su posjetili sajam, pružajući im edukaciju o važnosti pravilnog odvajanja ambalažnog otpada.

Ekopak je također obezbijedio 15 kanti za selektivno odlaganje ambalažnog otpada tokom sajma, a JKP Komus će se pobrinuti za njihovo redovno pražnjenje, te pripremu za reciklažu prikupljenog ambalažnog otpada. Ponosni smo što smo imali priliku da budemo dio GRAPOS EXPO sajma 2023. i da smo doprinijeli promociji sistema reciklaže u BiH.