Proteklog vikenda, Ekopak je sudjelovao na Sarajevskom festivalu za djecu, koji se održao u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić" na Skenderiji u Sarajevu. Festival je okupio oko 1500 djece i njihovih roditelja, pružajući im jedinstvenu priliku za zabavu, učenje i kreativnost.

Sarajevski festival za djecu predstavlja mjesto gdje se susreću edukacija, zabava, kreativnost i ples, pružajući djeci priliku da uživaju u različitim aktivnostima. U sklopu festivalskog programa sudjelovali su mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova i osnovnih škola.

Ekopak je zajedno sa svojim partnerima iz KJKP Rad iskoristio ovu priliku da educira mnogu djecu, ali i njihove roditelje, o važnosti pravilnog selektivnog odlaganja ambalažnog otpada i procesu reciklaže. Djeca su imala priliku da stvaraju različite predmete od ambalaže kroz aktivnost nazvanu "Ambalaža i kreativna reciklaža". Izrađivali su nakit, modne dodatke, likove iz omiljenih crtanih filmova i mnoge druge zanimljive stvari. Svaki mali umjetnik koji je sudjelovao bio je nagrađen slikovnicom pod nazivom "Sve što niste znali o reciklaži", kao i dekorativnom mini-kantom za ambalažni otpad.

Na ovom veselom i poučnom festivalu za djecu, Ekopak je zajedno sa svojim partnerima ostvario značajan korak prema podizanju svijesti o važnosti pravilnog upravljanja ambalažnim otpadom. Oduševljeni smo što smo imali priliku educirati djecu i njihove roditelje, te promovirati okolišnu svijest kroz kreativnu reciklažu. Svi zajedno smo pokazali da mali koraci mogu donijeti veliku promjenu, nadamo se da će ova inicijativa potaknuti buduće generacije da recikliraju svoj otpad. Hvala svima koji su nam se pridružili na ovom putovanju i radujemo se budućim prilikama za zajedničku suradnju.