Ekopak je sa zadovoljstvom podržao organizaciju Festivalskog doručka u organizaciji kompanije Bambi, u okviru prestižnog Sarajevo Film Festivala.

Događaj se održao u Sarajevu, u nedjelju, 13. augusta, na Festivalskom trgu (kod Narodnog pozorišta), od 9 do 10 sati. Tom prilikom domaćin Bambi u saradnji sa brendom Plazma, predstavio je inovativni pristup smanjenju ekološkog otiska putem reciklabilnog otpada.

Ideja ovog događaja je usmjerena ka promociji održive prakse i odgovornog ponašanja prema okolini. Svi prisutni su imali priliku uživati u jedinstvenom doručku uz korištenje isključivo reciklabilnog pribora, uključujući tanjiriće, escajg i ostale potrepštine. Ovaj inovativni korak ima za cilj podizanje svijesti o značaju recikliranja i smanjenja otpada u svakodnevnom životu.

Ekopak je preuzeo važnu ulogu u ovom događaju, osiguravajući stručno vođenje u procesu sakupljanja i prijevoza ambalažnog otpada koji se generirao tokom Festivalskog doručka. Sav sakupljeni otpad će biti transportovan na reciklažu.

“Održivost je ključna za budućnost naše planete i mi smo posvećeni podržavanju inicijativa koje doprinose očuvanju okoliša. Saradnja sa Bambijem na Sarajevo Film Festivalu predstavlja izvanredan korak ka širenju svijesti o recikliranju i smanjenju otpada među građanima i posjetiocima ovog događaja”, poručuju iz Ekopaka.

Brend Plazma, kompanije Bambi i ove godine sa ponosom ističe svoju tradicionalnu podršku Sarajevo Film Festivalu kao srebrni sponzor, koji se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održava 29. put. Tim povodom organizovan je festivalski doručak za predstavnike medija, partnere i prijatelje brenda, ali i Festivala, a centralna zvijezda bila je, naravno, Plazma.

Ovom prilikom istaknuto je kako je Plazma jedan od omiljenih brendova u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, a prisutni su probali različita ukusna slatka i slana jela od Plazme.