U sjedištu kompanije Ekopak, danas je označen značajan korak ka daljnjem unaprjeđenju sistema reciklaže ambalažnog otpada u BiH. Direktor JKP-a Komrad Bihać Mehura Selimović i direktorica Ekopaka Amela Hrbat potpisali su Ugovor o sufinansiranju nabavke vozila namijenjenih prevozu prikupljenog ambalažnog otpada.

Saradnja između JKP Komrad Bihać i Ekopaka datira još od 2013. godine, kada je potpisan prvi ugovor koji je postavio temelje za uspješno partnerstvo u cilju održivog upravljanja otpadom u Bihaću. JKP Komrad Bihać se s ponosom ističe kao prvo javno komunalno preduzeće koje se pridružilo Ekopaku.

U proteklih deset godina, JKP Komrad Bihać i Ekopak su zajednički radili na uspostavljanju i razvoju sistema izdvajanja ambalažnog otpada iz komunalnog otpada, a ova saradnja dovela je do postizanja značajnih rezultata. Međutim, i dalje postoje značajni potencijali, jer je cilj da se poveća izdvajanje količina ambalažnog otpada koje bi inače završio na lokalnoj gradskoj deponiji, te da se umjesto toga usmjere prema procesima reciklaže, doprinoseći održivijoj budućnosti naše zajednice.

Ujedinjeni u svom cilju da doprinesu ljepšoj budućnosti, JKP Komrad Bihać i Ekopak se obavezuju na blisku saradnju i daljnji razvoj sistema koji će omogućiti optimalno prikupljanje, reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada. Ova saradnja ne samo da jača odgovornost prema otpadu, već također postavlja standarde za druge institucije i preduzeća da slijede njihov primjer.