Radujemo se da smo uspostavili još jednu uspješnu saradnju. Podržali smo Spring Pitch 2023, koji je održan 4. maja u Sarajevu.

Studenti Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu prepoznali su našu predanost u uspostavljanju efikasnog sistema reciklaže ambalažnog otpada, te su nas pozvali da podržimo njihov event na način da postavimo posude za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada i osiguramo prevoz prikupljenog otpada na reciklažu.

Ekopak se rado odazvao pozivu, jer smo svjesni važnosti promocije sistema među mladom populacijom. Postavljanje posuda za prikupljanje ambalažnog otpada na eventu omogućilo je posjetiteljima da pravilno odlažu ambalažni otpad. Na taj način, zajedno s mladim inovatorima, doprinosimo očuvanju okoliša i stvaramo bolju budućnost za sve nas.

Spring Pitch, koji se održava od 2018. godine, privlači veliki broj mladih, kreativnih ljudi koji imaju inovativne ideje za poboljšanje svijeta u kojem živimo. Kroz razne prezentacije, radionice i diskusije, posjetitelji će se moći upoznati s idejama koje imaju potencijal da transformiraju društvo i poboljšaju kvalitetu života.