Prikupljeno je više od 1.500 kilograma ambalažnog otpada, najvećim dijelom plastične i papirne/kartonske ambalaže tokom održavanja Diplomatskog zimskog bazara i Futures Leaders Summita.

Prošli vikend u Sarajevu, u Ledenoj dvorani Skenderija održan je Diplomatski zimski bazar u organizaciji diplomatske zajednica u BiH.  U isto vrijeme, u Domu mladih Skenderija održan je drugi po redu Futures Leaders Summit u organizaciji Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini, koncipiran na način da se okupe mladi STEM lideri i studenti naše zemlje koji će kroz keynote-sesije, posjete uglednim kompanijama, radionice i networking moći proširiti svoje znanje i napraviti promjene u našem društvu.

Zadovoljstvo nam je što smo od organizatora oba događaja prepoznati kao kredibilan i pouzdan ‘sustainability partner’. Na prostoru gdje su se odvijali Diplomatski zimski bazar i Futures Leaders Summit postavljena je infrastruktura za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada koji je, uz pomoć naših partnera iz KJKP Rad Sarajevo, uredno prikupljen, sortiran i spreman za recikliranje.

Prikupljeno je više od 1.500 kilograma ambalažnog otpada, najvećim dijelom plastične i papirne/kartonske ambalaže.