U okviru obilježavanja deset godina uspješnog poslovanja, prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini Ekopak provodi akciju pošumljavanja širom naše zemlje. 

U Banja Luci, na Bulevaru Živojina Mišića, posađen drvored prijateljstva, a ceremoniji sadnje prelijepih crvenih javora su pored predstavnika Ekopaka, prisustvovali i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, kao i vrijedni učenici O.Š. Branko Ćopić i JU Gimnazija Banja Luka, te mnogobrojni Ekopakovi klijenti iz Banja Luke.

Uz prisustvo velikog broja predstavnika medija čast da posade prvo drvo prijateljstva pripala je direktorici Ekopaka Ameli Hrbat i gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću koji je tom prilikom rekao:
“U ime grada kao i u svoje lično ime, želim da se zahvalim Ekopaku koji je donacijom ovih prelijepih stabala umnogome uljepšao naš grad”, kazao  je Stanivuković.

“Ovaj drvored prijateljstva ima zaista jednu jaku i pozitivnu simboliku za sve nas. Ekopak ove godine slavi deset godina uspješnog rada. Nismo željeli praviti nikakve proslave, već smo taj budžet usmjerili ka pošumljavanju u cijeloj BiH. Jedan od gradova na našoj listi je i Banja Luka i drago nam je da ćemo ovim drvoredom prijateljstva uveliko pridonijeti zdravijem okolišu ovog lijepog grada”, kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat i ovom prilikom se zahvalila gradonačelniku i uposlenicima njegovog kabineta na srdačnom dočeku.