Ekopak nastavlja sa svojom misijom razvoja infrastrukture za što efikasniji sistem reciklaže u FBiH.  Tako je danas potpisan ugovor o sufinansiranju nabavke vozila za prikupljanje ambalažnog otpada i provođenje promotivnih i edukativnih aktivnosti u Općini Ključ.

Ekopak s Općinom Ključ i JKP-om Rad uspješno sarađuje od 2014. godine, kada je sufinansirana nabavka vozila i postavljanje 15 eko-otoka za sortiranje ambalažnog otpada. S obzirom na to da ova općina postiže dobre rezultate u prikupljanju ambalažnog otpada ukazala se potreba za unapređenjem ove saradnje što je rezultiralo potpisivanje novog ugovora.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović, direktor JKP-a Rad Ključ Muamer Egrlić i direktorica Ekopaka Amela Hrbat. 

“Općina Ključ je već godinama važan partner Ekopaka i postiže veoma dobre rezultate. Stoga smo se rado odazvali njihovom pozivu da sufinansiramo nabavku vozila za prikupljanje ambalažnog otpada i sigurni smo da će ovo vozilo unaprijediti njihov potencijal u prikupljanju još više tona ambalažnog otpada”, kazala je Amela Hrbat, direktorica Ekopaka.