Važnu ulogu u poslovanju Ekopaka ali i u samom Sistemu imaju naši poslovni partneri, sakupljači, privatna i javna preduzeća koja se bave sakupljanjem ambalažnog opada.

Tako “Ekopak” uspješno sarađuje sa 20 skupljača iz svih krajeva Federacije BiH. Nakon nedavno održanog sastanka u Bihaću sa kantonalnim komunalnim preduzećima iz FBiH,  organizirali smo druženje i sa privatnim preduzećima koja se bave sakupljanjem ambalažnog opada, a koja su dio sistema Ekopaka.

U prelijepom ambijentu Hotela Hercegovina na Ilidži družili smo se da predstavnicima preduzeća: Papir Servis d.o.o. Sarajevo,  Eko Industrijski otpad Zizi d.o.o. Dolac na Lašvi, DUGA d.o.o. Biograci, KEMEKO-BH d.o.o. Lukavac,  Ladanušić čistoća d.o.o. Rakitno – Posušje, Eko-servis d.o.o. Tešanj, Eco-line d.o.o. Orašje i Amar plast d.o.o. Gradačac.

Na sastanku su analizirani postignuti rezultati u prethodnih 10 godina operativnog rada Ekopaka, te je razgovarano o planovima za tekuću godinu. 

Također, Ekopak je u sklopu obilježavanja 10 godina svog uspješnog rada je uručio  zahvalnice i simbolične poklone sakupljačima koji od samog početka sarađuju sa Ekopakom.