Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, Ekopak je organizovao zabavno-edukativne radionice za mališane koji su ove nedjelje posjetili Pionirsku dolinu u Sarajevu.

Djeca su imala priliku da uživaju u interaktivnim igrama i zabavno-edukativnom programu, a  najuspješniji učesnici u igricama osvojili su edukativne slikovnice “Reciklaža nije gnjavaža” i diplome.

Mališane u Pionirskoj dolini posjetio je i Zekopak, zaštitno lice Ekopaka, u čijem su društvu djeca posebno uživala i učila o očuvanju okoliša i ambalažnoj reciklaži.

Događaj obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša implementiran je u okviru Ekopakovog projekta „Mjesec dana Ekopak karavana“. 

Širom Bosne i Hercegovine ovaj karavan mališanima prenosi važne lekcije, ali i pruža mogućnost osvajanja vrijednih nagrada. Do sada je boravio u Posušju, Ključu, Tomislavgradu, Gračanici i Sarajevu, te će svoj put nastaviti i po drugim gradovima i općinama diljem Bosne i Hercegovine. 
Inače, Ekopak kao prvi i vodeći ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini ove godine slavi 10 godina uspješnog poslovanja, principijelnog rada i dosljednosti u radnoj dinamici.