U sklopu obilježavanja deset godina uspješnog poslovanja Ekopak implementira zanimljiv projekat pod nazivom "Mjesec dana Ekopak karavana". Naime, Ekopak će u okviru projekta obilaziti škole i vrtiće širom BiH i družiti se sa djecom u svrhu edukacije mladih o važnosti reciklaže ambalažnog otpada i očuvanja našeg okoliša.

Karavan je krenuo iz Sarajeva gdje je u O.Š. “Aleksa Šantić” i vrtiću “Ću-Ću” organizovao radionice, a protekle sedmicesmo boravili u Gračanici i družili se sa učenicima “Druge osnovne škole”.
Tom prilikom su učenici imali priliku saznati više o reciklaži ambalažnog otpada, sistemu reciklaže u BiH i kako oni mogu dati svoj doprinos u tom sistemu.

Kroz kreativno-edukativne radionice djeca su učila kako od plastične ambalaže praviti korisne predmete, a ovoga puta su izradili prekrasne saksije za cvijeće.

Kako bi ispričane lekcije i novostečeno znanje bilo što bolje usvojeno, održan je mini-kviz "Reciklaža nije gnjavaža" u kojem su najbolji učesnici osvojili vrijedne nagrade - unikatnu edukativnu igricu, a svim učesnicima je dodijeljena i edukativna slikovnica o reciklaži “Reciklaža nije gnjavaža”.

“Mjesec dana Ekopak karavana” nastavlja svoje putovanje, te će u narednom periodu priliku da kroz zabavu uče o reciklaži ambalažnog otpada imati i učenici osnovnih škola i vrtića iz Ključa, Tomislavgrada i Posušja, a nakon toga karavana putuje i u druge dijelove BiH.