BS EN
  • GDJE DRUGI VIDE OTPAD MI VIDIMO KORISNU SIROVINU
  • Ekopak je prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini

  • Ekopak je pionir u Bosni i Hercegovini u procesu uspostave i razvoja sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom

  • Ekopak su osnovale vodeće internacionalne, regionalne i domaće kompanije

  • Rad Ekopaka je zasnovan na najboljim EU praksama, ali i na visokim standardima poslovanja u skladu sa standardima osnivača

  • Ekopak preuzima odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za sve proizvođače, uvoznike, distributere i trgovce po najnižim održivim troškovima i za dobrobit cijele zajednice

  • Princip rada Ekopaka je jednak tretman za sve - ni osnivači Ekopaka nemaju poseban status

  • Zaposlenici Ekopaka svoje zadatke obavljaju stručno, odgovorno, profesionalno, transparentno, po visokim etičkim normama i u skladu sa svim zakonskim obavezama

  • Ekopak je 32. član krovne evropske organizacije operatera sistema PRO EUROPE čije je sjedište u Briselu

Aktuelnosti

11 05.22.

Ekopak uči djecu o važnosti reciklaže - “Mjesec dana Ekopak karavana”

U sklopu obilježavanja deset godina uspješnog poslovanja Ekopak implementira zanimljiv projekat pod nazivom "Mjesec dana Ekopak karavana". Naime, Ekopak će u okviru projekta obilaziti škole i vrtiće širom BiH i družiti se sa djecom u svrhu edukacije mladih o važnosti reciklaže ambalažnog otpada i očuvanja našeg okoliša.

Karavan je krenuo iz Sarajeva gdje je u O.Š. “Aleksa Šantić” i vrtiću “Ću-Ću” organizovao radionice, a protekle sedmicesmo boravili u Gračanici i družili se sa učenicima “Druge osnovne škole”.
Tom prilikom su učenici imali priliku saznati više o reciklaži ambalažnog otpada, sistemu reciklaže u BiH i kako oni mogu dati svoj doprinos u tom sistemu.

Kroz kreativno-edukativne radionice djeca su učila kako od plastične ambalaže praviti korisne predmete, a ovoga puta su izradili prekrasne saksije za cvijeće.

Kako bi ispričane lekcije i novostečeno znanje bilo što bolje usvojeno, održan je mini-kviz "Reciklaža nije gnjavaža" u kojem su najbolji učesnici osvojili vrijedne nagrade - unikatnu edukativnu igricu, a svim učesnicima je dodijeljena i edukativna slikovnica o reciklaži “Reciklaža nije gnjavaža”.

“Mjesec dana Ekopak karavana” nastavlja svoje putovanje, te će u narednom periodu priliku da kroz zabavu uče o reciklaži ambalažnog otpada imati i učenici osnovnih škola i vrtića iz Ključa, Tomislavgrada i Posušja, a nakon toga karavana putuje i u druge dijelove BiH.
 

Ekopak karavan 4.JPG
Ekopak karavan 1.jpg
Ekopak karavan 2.JPG
Ekopak karavan 3.jpg
Ekopak karavan 5.jpg
Ekopak karavan 6.jpg

Arhiva