Povodom obilježavanja Svjetskog dana reciklaže, u petak, 18.03.2022. godine, prvi i vodeći operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini „Ekopak“ održao je edukativno-zabavnu radionicu za djecu iz vrtića „Ću-Ću“ iz Sarajeva.

Tom prilikom prikazan je edukativni crtani film „Reciklaža nije gnjavaža“, koji je djeci približio važnost reciklaže ambalažnog otpada. Tako su djeca mogla naučiti kako se pravilno odlaže ambalažni otpad, te kako i oni, kao najmlađi članovi naše zajednice, mogu učestvovati u tome.
Zvijezda crtanog filma, maskota Zekopak, družio se sa djecom i kroz vlastiti primjer im pokazao kako se pravilno odlaže ambalažni otpad. Nakon uspješne radionice, kada su sva djeca usvojila nova znanja, Zekopak ih je nagradio slikovnicama.

Na kraju ove lijepe priče, svi sudionici su dobili i Diplomu ambasadora Ekopaka, koja potvrđuje uspješno usvojeno znanje sa obilježavanja Svjetskog dana reciklaže, koja će mališanima biti podsjetnik da naučeno primjenjuju i u budućnosti.

Ovakvo druženje i interaktivna radionica još jednom nas je podsjetila koliko je važno da se svijest o reciklaži ambalažnog otpada i zaštiti okoliša, gradi od najranijih godina života, jer pojedinac je uvijek polazna tačka svake (pozitivne) promjene u našem društvu.