Ekopak je podržao još jednu akciju čišćenja u Kantonu Sarajevo. U organizaciji KJP “ZOI84” Olimpijskog centra Sarajevo, Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Ski Saveza BiH i magazina BHsportlife, u subotu 12.06.2021. godine održala se velika akcija čišćenja ski staza, parkinga i zelenih površina na području Babin Do i Malo polje.

Prikupljeni kabasti otpad je u organizaciji ZOI-a, KJKP Rad i Kantona Sarajevo i prebačen na deponiju tako da je subotnja akcija bila završna faza proljetnog čišćenja naših olimpijskih ljepotica. Ovom prilikom Ekopak je informirao volontere o našim aktivnostima vezano za unaprijeđenje Sistema reciklaže u FBiH i prigodnim poklonima nagradio najmlađe volontere koji su učestvovali u prikupljanju otpada.

Podrška akciji čišćenja na Bjelašnici je nastavak naših aktivnosti kojima smo obilježili svjetski Dan zaštite okoliša, u okviru kojih smo uveli u sistem reciklaže Studentski dom Bjelave i u saradnji sa studentima očistili zelene površine studentskog doma, te posadili cvjetni otok.