Ekopak je podržao još jedan vrijedan projekat pod nazivom Munja Business Challenge, te nam je pripala čast da proglasimo najbolje takmičare na Osmom državnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu Munja Business Challenge.

Naime, dana 06.05.2021. godine održano je Osmo državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu pod nazivom Munja Business Challenge. Ukupno se takmičilo 13 timova iz cijele Bosne i Hercegovine, a stručni žiri je izabrao pet najboljih koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju “Poslovni izazov Zapadnog Balkana” (uz učešće Srbije, Crne Gore i Hrvatske) koje će biti održano 17. – 18.05.2021.

Stručni žiri sastojao se od pet članova:
1.    Majda Mujanović Babović – BH Futures Foundation
2.    Maja Đukić Tursunović  –Telemach
3.    Danijel Petrović – MM Consulting
4.    Elvedina Muratović – Zeos
5.    Adna Ahmedić Kadić – CS Kutcha

Timovi su imali zadatak da osmisle biznis proizvod ili uslugu koja se temelji na recikliranju ili/i ponovnom korištenju materijala ili predmeta s kojima se stvara nova vrijednost. Biznis je morao biti profitabilan, ali i izvodiv u Bosni i Hercegovini.

Pet timova koji su po mišljenju stručnog žirija najbolje ispunili zadatak i koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana su sljedeći:
1.    Srednjoškolski centar Vogošća – uz podršku mentorice Razije Zukanović
2.    Prva gimnazija u Zenici – uz podršku mentorice Tajre Osmanagić
3.    Građevinsko-geodetska škola Tuzla – uz podršku mentorice – Lejle Kolić
4.    Srednja škola Jablanica – uz podršku mentorice Hane Hodžić
5.    JU Srednjoškolski centar Hadžići – uz podršku mentorice Tajre Osmanagić

Izboru najboljih takmičara prisustvovao je i naš Key Account Manager Damir Maglajlić koji je pozdravio prisutne u pobjedničkim timovima i svim takmičarima poželio sreću u nastavku takmičenja.