Povodom 6. aprila – Dana općine Breza, JP “Komunalno” Breza u saradnji sa općinom Breza, MIZ Breza, Ekopakom, brezanskim privrednicima, školama, udruženjima i mjesnim zajednicama sa područja Breze, organizovano je čišćenje grada Breza pod sloganom “Za naš grad – Brezo sretan ti rođendan”.

Sudjelovanjem u proljetnoj akciji čišćenja okoline, povodom Dana općine Breza, brojni sugrađani svih generacija još jednom su ukazali na značaj koji ekološka svijest, kao dio društvene svijesti, ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegove okoline.

Za realizaciju zajedničkog cilja, čišće Breze, akcija je u organizaciji Javnog preduzeća “Komunalno” 5. aprila provedena i u mjesnim zajednicama. U pripremi je dogovoreno da svaki učesnik u akciji ''selektivno'' prikupi po jednu vreću (120l) otpada što je i učinjeno, pa je tako prikupljeno 130 vreća otpada. Prikupljeni otpad je transportovan na daljnji tretman i reciklažu. 

“Svim učesnicima zahvaljujem na ovoj akciji koja daje dobar primjer stvaranja ljepšeg ambijenta za življenje”, poručio je Općinski načelnik Vedad Jusić.

Ekopak će nastaviti podržavati aktivnosti koje sprovodi javno komunalno preduzeće ''Komunalno'' d.d. Beza od kojeg smo dobili zahvalnicu za učešće u ovoj veoma značajnoj akciji.