Javno komunalno poduzeće„Vilenica-Čistoća“ iz Novog Travnika u saradnji sa Ekopakom i Općinom Novi Travnik provelo je akciju prikupljanja staklene ambalaže pod nazivom „NE DVOJI – ODVOJI“. Tako su uz pomoć ove akcije, koja se provodila mjesec dana na 24 lokacije, prikupljene dvije tone staklene ambalaže.

Možemo biti zadovoljni ovim rezultatima s obzirom da se radi o ruralnim zonama. Ono što je veoma važno jeste da te dvije tone staklene ambalaže nije završilo negdje u okolišu ili deponiji, već će uz pomoć Ekopaka otići na reciklažu. 

Rezultatima akcije zadovoljna je i direktorica JKP„Vilenica-Čistoća“ Svjetlana Tokalić koja je naglasila da je akcija bila provedena u 16 mjesnih zajednica, ali i da je očekivala i bolje rezultate, „Akciji se odazvalo 50% stanovništva i to većinom u prigradskim naseljima. Iskreno smatram da Novi Travnik može to i bolje“, kazala je Tokalić. 

Inače, prema podacima iz Ekopakovog izvještaja za 2019. godinu JKP "Vilenica-Čistoća" je najbolja na području Srednjobosanske županije po količinama prikupljenog stakla u 2019. godini.