Ekopak je podržao još jednu značajnu akciju. Ovoga puta smo pružili podršku našim partnerima Javnom komunalnom poduzeću „Vilenica-Čistoća“ iz Novog Travnika koje provodi veliku akciju prikupljanja staklene ambalaže u svojoj općini.

Akcija pod nazivom „NE DVOJI – ODVOJI“, koja će se realizovati od maja do juna 2020. godine, Vilenca-Čistoća organizira se u saradnji sa Ekopakom i općinom Novi Travnik. Tako će na 24 predviđene lokacije biti postavljeni kontejneri zapremine 5m3 u koji će stanovnici moći odlagati svoju staklenu ambalažu.

Ovim putem pozivamo sve stanovnike Novog Travnika da se u što većem broju odazovu ovoj akciji, da skupe sve staklene boce i tegle koje čuvaju u svojim ostavama i podrumima, a koje više neće upotrebljavati i donesu ih na utvrđene lokacije u Planu prikupljanja.

Inače, prema našim podacima iz izvještaja za 2019. godinu JKP "Vilenica-Čistoća" je najbolja na području Srednjobosanske županije po količinama prikupljenog stakla u 2019. godini. Ekopak zato daje punu podršku upravi i radnicima ovog komunalnog preduzeća da smanje količinu komunalnog otpada koji odlažu na deponiji Mošćanica i da istovremeno što veća količina završi u sistemu reciklaže ambalažnog otpada.