Ekopak nastavlja uspješnu saradnju sa svojim partnerima. Ovoga puta sufinansirali smo nabavku novog specijalnog vozila za odvoz otpada za JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. iz Novog Travnika.

Ovo specijalno vozilo, koje može dizati kontejnere različitih veličina, znatno će olakšati i ubrzati rad i prikupljanje otpada na terenu. Vozilo je nabavljeno zahvaljujući sufinansiranju Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK, Općine Novi Travnik i Ekopaka.

“Koliko je ova nabavka važna za naše poduzeće, ali i za sam grad, govori činjenica da je posljednje ovakvo vozilo nabavljeno prije više od 30 godina. Njime ćemo zasigurno povećati razinu kvalitete usluge skupljanja otpada u našemu gradu”, kazali su iz JKP “Vilenica-Čistoća“.

“Nabavku vozila smo sufinansirali u svrhu unapređenja sistema, koji JKP Vilenica- Čistoća i Ekopak razvijaju od 2015. godine. Očekujemo da ćemo na ovaj način povećati količine ambalažnog otpada za reciklažu i značajno smanjiti količine otpada koji se odlaže na deponiju”, izjavili su iz Ekopaka.