Prvi ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini Ekopak d.o.o. dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za kvalitetu poslovanja Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti.

Odlične poslovne rezultate Ekopaka prepoznala je i potvrdila ugledna bonitetna kompanija u BiH Bisnode d.o.o koja je Ekopak svrstala u sami vrh bonitetno pouzdanih partnera.

„Drago mi je da je ova ugledna kuća prepoznala naš rad i kvalitetu, te da smo uspjeli zadovoljiti njihove stroge analitičke standarde. Ovo priznanje nam je dokaz da smo na pravom putu ka daljem razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada u vrlo izazovnim okolnostima tržišta Bosne i Hercegovine. To nam je snažna, dodatna motivacija za dalji rad kako bi postigli još bolje rezultate“, kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat. 

Ekopak je, u saradnji sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, od samog početka aktivno radio na uspostavljanju održivog sistema reciklaže u BiH, a od 2012. godine do danas je predao na reciklažu više od 70.000 tona ambalažnog otpada.