Učenici srednje škole “Richmond Park” u Bihaću  Ajdin Čaušević i Nizama Husetić osvojili su srebrnu medalju na prestižnoj “Genius Olimpijadi”, koja se ove godine održavala u New Yorku.

Ovogodišnja “Genisu Olimpijada” okupila je više od 1.500 učenika iz cijelog svijeta, koji su se takmičili u pet kategorija, s više od 600 projekata.

Napomenimo, Ajdin i Nizama su se početkom godine takmičili na Bosepo olimpijadi u Sarajevu i bili najbolji među 130 prijavljenih projekata. Time su se plasirali na renomiranom međunarodnom takmičenju za učenike srednjih škola “Genius Olimpijada” u New Yorku. 

Njihov projekat koji se bazira na topljenju plastike i pravljenju nove vrste izolacije naprosto je oduševio žiri te su osvojili srebrnu medalju. 

Ekopak, koji je novčanom donacijom podržao odlazak naših takmičara u New York, ovom prilikom im od srca čestita i nadamo se da će sa istim žarom i inovativnošću nastaviti sa svojim radom I u budućnosti. 

Jedan od važnih ciljeva za Ekopak je i edukacija djece i mladih i njihova podrška u usvajanju visokih standarda u očuvanju okoliša. Stoga Ekopak već godinama podržava svaku inicijativu, projekte i akcije koje imaju cilj podršku mladim i njihovim projektima za očuvanje okoliša.