Park Kulina bana u Zenici od danas krasi “Ekopak - cvjetni otok”, a koji su svečano otvorili predsjednik Foruma građana Zenice Faruk Kadrić i finansijska direktorica Ekopaka Amila Lekić.

Cvjetni otok, kojeg krasi više od 300 prekrasnih sadnica cvijeća, poklon je Ekopaka građanima Zenice. Posadili su ga učenici koji su u sklopu Čimburijade učestvovali u takmičenju likovnih i literarnih radova na temu  “I stiže proljeće u moj grad”, a čije je najbolje radove nagradio Ekopak.

“Cvjetni otok je poklon građanima Zenice. Drago mi je da smo ovaj prelijepi park učini još ljepšim i nadam se da ćemo vlastitim primjerom potaći i druge na slične akcije”, kazala je finansijska direktorica Ekopaka Amila Lekić i dodala da Ekopak od svog osnivanja podržava sve akcije čiji je cilj promocija reciklaže ambalažnog otpada i zaštite okoliša. 

“Jedan od akcija koje rado podržavamo je i Čimburijada koju organizira Forum građana Zenice, a koji u sklopu ovog događaja redovno organiziraju akcije čišćenja, te edukativna takmičenja zeničkih učenika na temu zaštite okoliša”, kazala je Lekić. 

Svečano otvaranje cvjetnog otoka upriličeno je povodom obilježavanja 816. godišnjice Bilinopoljske izjave na manifestaciji „Tragovima prošlosti u ljepšu budućnost“, a u organizaciji Foruma građana Zenice.