U okviru obilježavanja Međunarodnog dana zaštite močvare i močvarnih staništa, Ekopak je u Hutovom blatu instalirao posude za  odvojeno odlaganje ambalažnog otpada i tako uveo Hutovo blato u sistem odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada.  Na ovaj način Ekopak je omogućio da posjetioci i uposlenici Parka prirode mogu selektivno odlagati ambalažni otpad  nakon upotrebe proizvoda.

Ovu akciju podržalo je i Javno komunalno poduzeće Čapljina čiji je zadatak da sav prikupljeni ambalažni otpad redovno selektiraju i dalje prevoze na reciklažu.

Hutovo blato je jedan od naših najljepših parkova prirode i drago mi je da smo uspostavili ovu suradnju. Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite močvare i močvarnih staništa bio je odličan povod da zajedno organiziramo ovu akciju koja će i Hutovo blato uvesti u sistem zbrinjavanja i recikliranja ambalažnog otpada”, kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat.

Direktor Hutovog blata Nikola Zovko se zahvalio Ekopaku na ovoj inicijativi te izrazio zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom:

U sezoni kada dolazi veliki broj turista, nedostajalo nam je mjesto za odlaganje i selekciju ambalažnog otpada i drago mi je da je Ekopak to prepoznao. Suradnjom sa Ekopakom i JKP Čapljina uspostavit ćemo sustav za recikliranje ambalažnog otpada i tim pospješiti očuvanje okoliša našeg Parka prirode”, kazao je Zovko.