Nacionalni park Una, 25.07. - 28.07.2018. – Već petu godinu zaredom, Ekopak podržava organizaciju  tradicionalne manifestacije koja ima za cilj promociju prirodnih ljepota Nacionalnog parka i rijeke Une. Na ovogodišnjoj Una regati je učestvovalo rekordnih 850 učesnika. 

Tokom četiri dana mnogobrojni posjetioci i učesnici regate uživali su u bogatom programu koji je osim raftinga obuhvatao kulturno-zabavne sadržaje: kampiranje, animacije, tradicionalne i nagradne igre, koncerte. Na centralnom događaju regate, na koncertu Marije Šerifović gdje je prisustvovalo oko 7.000 posjetilaca, Ekopak je postavio setove posuda za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada, te je na taj način promovisana važnost zaštite okoliša. Po završetku manifestacije, sav prikupljeni ambalažni otpad je transportovan na reciklažu.

Ekopak je odranije uspostavio saradnju sa Nacionalnim parkom Una, te su duž šetnica postavljene kante za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada koji JKP Komrad redovno odvozi i priprema za reciklažu.