Vogošća, 25.06.2018. - U prostorijama Općine Vogošća upriličena je svečana dodjela diploma i nagrada za učenike, nastavnike i škole koje su učestvovale u općinskim takmičenjima u školskoj 2017/2018 godini.

U toku protekle školske godine u Općini Vogošća je realizovan projekat "Čista i lijepa Vogošća 2018", u sklopu kojeg su škole sakupljale ambalažni otpad koji je Ekopak transportovao na reciklažu. Školama koje su učestvovale Ekopak je ovom prilikom uručio simbolične nagrade, a načelnik Općine Vogošća Edin Smajić pohvalio je uspjeh učenika i realizovane projekte.

Učenici 3. i 4. razreda svih osnovnih škola sa područja Općine Vogošća su također u sklopu protekle školske godine učestvovali u Ekopakovom projektu "Osmijeh Planete je u tvojim rukama" te su kroz interaktivne radionice naučili kako i zašto razdvajati ambalažni otpad u eko-otoke postavljene u svojim naseljima. Proglašenje pobjednika i uručenje nagrada je održano krajem 2017.

Na ovaj način nastavljena je uspješna saradnja između Općine Vogošća i Ekopaka, u okviru koje se kontinuirano provode edukativne i druge aktivnosti s ciljem unapređenja sistema za odvojeno odlaganje i reciklažu ambalažnog otpada, te dizanja svijesti građana.