Nakon promocije programa Mladi Eko Reporteri  u četiri grada: Sarajevo, Mostar, Tuzla i Travnik, u ponedjeljak 6. februara je održana i posljednja peta prezentacija u Gimnaziji Bihać. Na prezentaciji su sudjelovali predstavnici škola iz Unsko-sanskog kantona. 

Ekopak i Munja Inkubator sa info platformom HOĆU.ba i ekopak.ba će sredinom februara 2017. godine otvoriti poziv za radove mladih i to prema međunarodnom formatu Programa Mladi Eko Reporteri.

Nakon otvorenog poziva mladi će imati dva mjeseca za pripremu svojih radova koji će moći biti u nekoj od tri kategorije:

1.ČLANAK (do 1.000 riječi)

2.FOTOGRAFIJA / FOTO ESEJ

3.KRATKI VIDEO (do 3 minute).

Od Mladih Eko Reportera se očekuje da identifikuju problem okoliša, predlože rješenja za njih, i da ih u jednoj od tri navedene forme dostave putem platforme koja će uskoro biti objavljena. Najbolji radovi će biti nagrađeni, a pobjednik će imati mogućnost učestvovanja na međunarodnom takmičenju.

Pozivamo mlade da nas prate, učestvuju na ovom interesantnom takmičenju i da na ovaj način daju doprinos identifikovanju okolišnih problema u svojim lokalnim zajednicama i, nadamo se, njihovom rješavanju.