Od 06.10. do 10.10.2015. u Zenici je održan najveći poslovni sajam u Bosni i Hercegovini, na kojem su učestvovali mnogobrojni privredni subjekti s ciljem prezentacije poslovnih aktivnosti i ostvarivanja kontakata. Ekopak je upoznao privredne subjekte o prednostima izmirenja zakonskih obaveza za ambalažni otpad putem uključenja u sistem Ekopaka. 

Na sajmu je održan i okrugli sto na temu "Unapređenje ekoloških standarda i prosperiteta u Bosni i Hercegovini" na kojem je Ekopak informisao prisutne o zakonskoj regulativi, dosadašnjim rezultatima i ostvarenim ciljevima, članstvu Ekopaka u krovnoj evropskoj organizaciji operatera sistema PRO EUROPE iz Brisela, međunarodno zaštićenom znaku Zelena tačka, te uspostavi Sistema Zelene tačke - za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada koji Ekopak u Bosni i Hercegovini gradi po uzoru na najbolje prakse i iskustva ostalih zemalja članica PRO EUROPE-a.

Kako bi se na sajmu dodatno promovisao značaj zaštite okoliša, Ekopak je u saradnji sa sakupljačem postavio setove kanti u koje su mnogobrojni posjetioci mogli selektivno odložiti ambalažni otpad, koji je transportovan kako bi bio pripremljen za reciklažu.