U saradnji sa JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Ekopak je podržao zeničke mališane i omogućio odlazak, pripremu  i učešće u programu ovogodišnjeg ''Dječijeg sajma'' koji je održan u KSC Skenderija u Sarajevu 14.-16. novembra.

 

Mališani vrtića "Pinokio" iz Zenice su se predstavili s plesnom inscenizacijom numere „Let it go“  iz animiranog filma Frozen - Snježno kraljevstvo, a kostimi i scena su napravljeni od reciklabilnog materijala. Za izradu scene i kostima je utrošeno preko 500 kvadrata folije od najlona i papira, a na kostimima je napravljeno oko 20.000 čvorova.

Pinokijevci i njihov tim, kroz svoj nastup, žele poslati poruku da ambalažni materijal može biti kostim, scena i igračka. Korištenjem ambalaže u svakodnevnom radu oni čuvaju okoliš i educiraju najmlađe. Ova tačka je dobila nagradu na smotri dramskog stvaralaštva od Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Za koreografiju je odgovorna  Erna Čunjalo, kostimografiju Nevenka Begić, a scenografiju, tehničku realizaciju i koordinaciju Zijada Kurtodža-Vučak. 

Ekopak je vrijednim mališanima uručio simbolične poklone.