U sklopu obilježavanja 20 godina rada, NVO "Forum građana Zenica" je Ekopaku uručio Zahvalnicu za ostvarenu saradnju u implementaciji projekta „Tvrle Ekolog“.

Riječ je o prvom edukativnom projektu koji su zajednički realizovali "Forum građana Zenica", Bosansko narodno pozorište Zenica i Ekopak, čiji je cilj da se kod djece u najmlađem uzrastu razvija navika odvojenog odlaganja ambalažnog otpada.

Mi u Forumu građana Zenice smo ušli u pripremu i implementaciju projekta „Tvrle Ekolog“ sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom. Očuvanje okoliša zahtjeva aktivno učešće svih građana za šta je potrebano  dosta edukacije i visok nivo svijesti. Neophodno je naglasiti značaj ovog projekta, jer se kroz njega najmlađi edukuju o važnosti selektiranja i reciklaže ambalažnog otpada. Veliku podršku i učešće u razvoju projekta je pružio tim Ekopaka, zbog čega se Forum odlučio Ekopaku uručiti ovu zahvalnicu.“ izjavio je Senad Muslić, voditelj projekta „Tvrle Ekolog“.

Kroz projekat „Tvrle Ekolog“ je do sada prošlo više od 7.000 djece iz općina Zenica i Prozor-Rama, a prezentiran je i na „Noći istraživača“ i Holiday Marketu u Sarajevu.