Kino Kriterion je sinoć bilo središte najbolje zabave, najkreativnijih maski, dobre muzike i super atmosfere. Prije proglašenja najboljih maski publici su se kratkim, ali zanimljivim performansom predstavili i članovi tima ”Waste is Taste”. “Waste is taste” okuplja regionalne dizajnere koji su u saradnji sa Ekopakom i organizacijom ”Bellarte” pripremili kreacije od ambalažnog otpada, čime se pokazuje da ambalaža, nakon što bude odbačena ima novu upotrebu i novu vrijednost, te se na originalan i drugačiji način promovira važnost reciklaže ambalažnog otpada.

Nakon muzičke tačke koju je izveo perkusionista upotpunjen odličnom plesnom tačku koju je pripremila  sarajevska balerina, posjetiocima Kriteriona su se predstavili i modeli koji su nosili modne kreacije napravljene od ambalažnog otpada. Nakon desetominutnog performansa zabava je nastavila svojim tokom a nagrađene su i najbolje maske. Simbolične nagrade za prvu i treću najstrašniju masku obezbijedila je kompanija Ekopak.

U Kriterionu su bile i postavljene kante za odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada, tako da su svi dobili priliku da i na taj način učestvuju u razdvajanju otpada, što u budućnosti treba da postane prakasa u našoj zemlji.

Uključivanjem ovog projekta u obilježavanje Noći vještica i postavljanjem kanti za odvojeno prikupljanje papira i plastike, obilježen je početak saradnje između kompanije Ekopak i Kriteriona. I u budućnosti  će zajedničkim projektima i promocijama širiti svijest o važnosti promjene odnosa prema ambalažnom otpadu, kako bi naš grad postao ljepše mjesto za život.