16.6.2015 - Kako bi kod djece podigli svijest i odgovornost o značaju zaštite okoliša, te potrebi pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i njegovog recikliranja, Ekopak je podržao jubilarno 10. izdanje nogometnog turnira „Ulica protiv ulice“ koji je trajao od 12. do 15.6. 2015. u Širokom Brijegu. 

Na mjestu održavanja turnira, Ekopak je postavio nekoliko setova kanti u bojama, tako da su brojni posjetioci i preko 1.000 dječaka i djevojčica, učesnika ovog poznatog dječijeg turnira, imali mogućnost pravilno odlagati ambalažni otpad, te na taj način dati svoj doprinos očuvanju okoliša. 

Posjetioci su sa prikupljenih pet komada ambalaže mogli učestvovati u izvođenju penala te osvojiti simbolične nagrade, a mogli su se okušati u Ekopak kvizu i na zabavan način se educirati o značaju i potrebi pravilnog odlaganja ambalažnog otpada.

Tokom četiri dana trajanja turnira, sakupljeno je velika količina ambalažnog otpada koju će Ekopak dati na recikliranje. Veliki odziv djece, dokaz je da su svjesni i željni pomoći očuvanje okoliša u kojem živimo.

Ekopak je vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u BiH, ovlašten od Federalnog ministarstva okoliša i turizma da planira i organizuje aktivnosti vezane za prikupljanje i reciklažu ambalažnog otpada. Podrška  nogometnog turnira „Ulica protiv ulice“ i organiziranje prikupljanja ambalažnog otpada na datoj lokaciji, samo je jedna u nizu aktivnosti koje Ekopak svakodnevno realizira samostalno ili u saradnji sa partnerima.