Ekopak – prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom je i ove godine prijatelj manifestacije "Kids kinđurijada" koja je održana u Sarajevu u Domu mladih 21.02.2015.g. Budući da su posjetioci djeca, kroz edukativno-kreativnu radionicu i predstavu „Tvrle ekolog“ je najmlađima usmjerena pažnja na značaj pravilnog odlaganja ambalažnog otpada te različite mogućnosti njegovog iskorištenja.

Društveno odgovorne kompanije u sistemu Ekopaka su dostavile ambalažni materijal koji koriste za svoje proizvode, kako bi mališani mogli izraditi zanimljive maske i kostime. Na ovaj način Ekopak širi pozitivnu svijest o pravilom odlaganju ambalažnog otpada i skreće pažnju da se ambalažni otpad može reciklirati i iskoristiti, umjesto da završi na deponijama.

Ekopak poziva sve privredne subjekte da se uključe u sistem prvog ovlaštenog operatera sistema, te omoguće uspostavu efikasnog, transparentnog, dugoročnog i održivog sistema Zelene tačke u našoj zemlji, što će omogućiti i realizaciju više ovakvih aktivnosti za najmlađe koji će u budućnosti biti nosioci nove kulture življenja.