Direktor kompanije Henkel BH, gosp. Predrag Armuš i direktor kompanije Nestle Adriatic BH, gosp. Jasmin Kukuljac su uručili nagrade sretnim dobitnicama nagradne igre Ekopaka „Zelena tačka vas vodi u Evropu", Leili Nedžibović iz Tuzle i Jeleni Nikić iz Doboja. 

Dobitnice nagrada su za učešće u nagradnoj igri iskružile i poslale znak Zelene tačke upravo sa ambalaže proizvoda kompanija Henkel BH i Nestle Adriatic BH. Ovo su društveno odgovorne kompanije koje preko Ekopaka ispunjavaju svoje zakonske obaveze vezane za ambalažu i koje na ambalaži svojih proizvoda koriste znak Zelene tačke.

Ekopak je ispunjavanjem strogih uvjeta i visokih standarda poslovanja postao član PRO EUROPE-a, krovne evropske organizacije operatera sistema čije je sjedište u Briselu i na taj način obezbjedio status ekskluzivnog davatelja prava na korištenje Zelene tačke za tržište BiH. 

Ekološki osviještenim potrošačima sve je više bitno da kupuju upravo one proizvode koji na sebi imaju znak Zelene tačke, jer tako daju svoj doprinos reciklaži ambalažnog otpada i očuvanju okoliša.

Ekopak poziva sve proizvođače, uvoznike i krajnje snabdjevače, sve one koji na naše tržište stavljaju ambalažu ili proizvode u ambalaži, da se pridruže brojnim kompanijama i uključe u sistem upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom preko Ekopaka, te da ambalažu svojih proizvoda označavaju znakom Zelene tačke.   

Zelena tačka kroz činjenice i brojeve:

Znak „Zelene tačke“ je danas najrasprostranjeniji i najviše korišteni zaštićeni znak na svijetu, zaštićen u više od 170 zemalja,

Više od 170.000 kompanija su licencirane znakom „Zelena tačka“, 

Preko 460 milijardi ambalažnih jedinica se godišnje označi ovim znakom,

Oko 300 miliona građana ima pristup razdvojenom odlaganju ambalažnog otpada koji se finansira od strane članica PRO EUROPE-a, tj operatera sistema kakav je i Ekopak