U okviru projekta promocije aktivnog životnog stila „Pokret za radost“ u velikoj dvorani SKPC-a Mejdan u Tuzli je održan Fitnes dan, koji  je organizovala Coca-Cola u saradnji sa Općinom Tuzla, Radničko-sportskim društvom „Sloboda“, Ekopakom i drugim brojnim partnerima.

Cilj cjelodnevnog programa je bio da inspiriše što veći broj ljudi svih  životnih doba i fizičke kondicije, da kroz aktivan život posvete pažnju svom zdravlju i uključe se u „Pokret za radost“.

Tokom Fitnes dana, više od 2.500 učesnika bilo je u mogućnosti da izmjeri svoju fizičku kondiciju, uključe se u raznovrsne sportske aktivnosti i uz pomoć stručnih lica odaberu one koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

 

Zahvaljujući Ekopaku učesnici su, uz aktivan angažman u sportskim aktivnostima, imali priliku da pokažu i ekološku svijest selektivno odlažući ambalažni otpad od vode i ostalih napitaka koje je obezbjedila Coca-Cola. Ekopak je tokom trajanja Fitnes dana postavio setove kanti različitih boja namjenjenih za odlaganje različitih vrsta ambalažnog otpada. Sav ambalažni otpad je po okončanju programa prikupljen, odvezen i predan na dalju obradu.

Tako su učesnici „Pokreta za radost“ su uz zdrav način života i sportski duh dokazali i odgovoran odnos prema okolišu, a Ekopak je promovisao značaj pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i jačanje svijesti građana u ovom segmentu.

Svi učesnici programa su od Ekopaka na poklon dobili ruksake, koji će ih potsjećati na dan proveden na zdrav i ekološki način.