Dana 03.06.2014. godine je u Širokom Brijegu održana radionica za klijente Ekopaka iz općina Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Čitluk.

Primarni cilj radionice je da se približi tematika uspostave sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom, te da se transparentno prezentira rad Ekopaka.

Pored zaposlenika Ekopaka, predavač radionice je bila gđa Dragica Bagarić, direktorica Eko-Ozre iz Republike Hrvatske, koja je predstavila zakonsku regulativu i trenutno stanje u Republici Hrvatskoj u segmentu upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Na radionici je predstavnica Swissliona, gđa Tanja  Miljanović prezentirala način obračuna  i pripreme izvještaja  o  količini ambalaže ovog Ekopakovog klijenta. 

U drugom dijelu radionice učesnici su se upoznali sa principima rada, načinom poslovanja i ostvarenim rezultatima Ekopaka, vodećeg ovlaštenog operatera u FBiH. Budući da je Ekopak član PRO EUROPE-a i ovlašteni davatelj licence za znak “Zelena tačka” za tržište Bosne i Hercegovine, klijentima su predstavljene prednosti i način korištenja tog zaštićenog znaka.

Učesnici su aktivno učestvovali u radionici kroz diskusiju i pitanja